Знайомся з українським мистецтвом – колекція одягу byMe, натхненна косівською керамікою

«Закохувати в косівську кераміку» – нова осіння колекція одягу. Це особлива колекція, для якої провели експедицію в місті Косів на Івано-Франківщині. Цією колекцією хочемо познайомити з частиною культури Гуцульщини – з історією в малюнках на косівській кераміці. Сьогодні цінність цієї кераміки визнана у світі: її внесли до репрезентативного списку нематеріальної культурної спадщини людства. Прагнемо, щоб її так само цінували в Україні – дізнаючись особливості її створення, закладені сенси, майстрів і майстринь. Далі розкажемо, чим особливий жіночий одяг українського виробника byMe і як втілили ідеї косівської кераміки в речах. ™ byMe – місце для закоханих в українське.

колекція одягу натхненна косівською керамікою

 

Колекція жіночого одягу «Закохувати в косівську кераміку»

 

Колекція жіночого одягу «Закохувати в косівську кераміку» – це речі з маленькими, але важливими деталями. Саме в них закладені найважливіші сенси, які створюють настрій образу і роблять його змістовним. 

На речах із колекції знайдеш:

квіточкаВишиті, вигравіювані або принтовані косівські глеки. Серед усіх форм вибрали 4: дзбан, баньку, калач і плескан. Одни або декілька знайдеш майже на всіх речах. Окрема увага – для косівської мальованої вази XIX століття. Ці деталі можуть бути ледь помітні, але саме вони наділяють річ сенсами. Наприклад, усі ґудзики для колекції мають гравійовані глеки – обирай річ із ґудзиком і побачиш, який глек обере тебе.
квіточкаДля речей обрали кольори, притаманні косівській кераміці. Її виконували в тріаді кольорів: брунатний, зелений, жовтий. Рідше додавали синій. А згодом синій колір заборонила радянська влада: разом із жовтим це вважали виявом націоналізму. Тому на всьому взутті знайдеш квітку з вази XIX століття, вишиту синіми нитками. 

символи косівської кераміки синє та жовте фото

 

 

Будь-який одяг жіночий купити можна в нашому шоурумі в Києві – на вулиці Хрещатик, 46. Заходь знайомитися з новою колекцією. Або ж замовити одяг можна одразу на byme.ua – переходь у потрібний розділ і обирай речі, що закохали.

 

 

byMe – український виробник жіночого одягу, що закохує в цінне. Ми шукаємо цінність в усьому українському. Так створили колекцію, присвячену українському мистецтву. Її головна місія – спонукати відповісти собі щиро, хто ми є. У колекції зібрали одяг, взуття й аксесуари з картинами Тараса Шевченка. Обрали їх не випадково: вважаємо, що саме він може допомогти відповісти на головне запитання колекції. Купити одяг з колекції «ХТО МИ Є?» можна на сайті або в нашому шоурумі. А в інших актуальних колекціях знайдеш жіночий брендовий одяг, що закохує в українські сенси – обирай серцем. 

лонгсліви з принтом картини тараса шевченка в музеї

 

Український бренд жіночого одягу, що свідомо обирає українське

 

Український бренд жіночого одягу byMe – про сенси в деталях. Мріємо, аби кожна власниця наших речей розділяла спільну місію закохувати світ в українське. Це так приємно: ділитися зі світом тим, що є по-справжньому цінним для тебе.

Бренд одягу byMe – для тебе, якщо розділяєш наші цінності. Обирай з нами зі щирості цікавитися минулим, аби свідомо будувати майбутнє. Заглянемо разом у світ українського мистецтва, мови, культури кожного регіону – аби знати, що цінного ми маємо.