Орнаментика – ідея, яку ми втілили в жіночому одязі

byMe – бренд, що створює українське для українців і українок. Ми обираємо свідомо дізнаватися про важливе для України. Цікавимося її історією, традиціями й звичаями, видатними й невиправдано невизнаними митцями й мисткинями. Вивчаємо своє минуле, аби свідомо будувати сьогодні. Тому головна місія byMe – закохувати в українське. Доки ми відкриваємо для себе нову Україну, закохуємося в її особливості. Наш вибір – ділитися цими особливостями з усім світом. Для світу – це можливість познайомитися з українською автентичністю. Для українців і українок – згадати своє або відкрити досі незнане, але таке важливе й потрібне. Ми закохуємо в українські кольори, символи, орнаменти, місця, природу. Усе це втілюємо в нашому одязі, взутті й аксесуарах – у сезонних або ідейних колекціях. Орнаменти – тепер провідний мотив одягу byMe. Аби подивитися всі речі й замовити одяг з орнаментами, переходь у потрібний розділ меню й обирай серцем те, що закохало.

купити жіночий одяг Баймі

 

Одяг жіночий byMe – про цінності поза часом

 

Одяг жіночий із нової колекції має українські орнаменти з традиційних вишитих сорочок і предметів побуту українців. Їх вишиваємо на тканині й гравіюємо на дереві й металі.

Далі розповідаємо про орнаменти, що має брендовий жіночий одяг byMe:

Берегиня. Це надважливий орнамент для української культури. Берегиня символізує мати-природу, її захист Землі і всього живого. Сьогодні цей орнамент актуальний саме своїм захистом – як оберіг наших захисників і захисниць, що борються за життя, наше майбутнє.
Ромб із крапкою всередині. Ромб символізує поле, а крапка – насіння. Всіяне поле означало для наших предків-землеробів добробут і родючість. Зв’язок із землею був дуже тісний і сакральний.
Косий і прямий хрест. Косий – це Місяць або жіноче начало. Прямий – Сонце й чоловіче начало. Косий і прямий хрест разом означали єднання Сонця і Місяця, чоловічого й жіночого.
Коники – цей орнамент став популярним за часів козацтва, коли козаки вважали коней своїми друзями й помічниками. Коней найчастіше зображали на чоловічому одязі, як, наприклад, і листя дуба.

Жіночий одяг має й інші орнаменти: квадрати, шеврони, безконечники, восьмикутну зірку, пташок тощо. Частина орнаментів – із книги Ольги Косач про орнаментику. Вона досліджувала орнаменти свого регіону, Волині. Літня колекція має подільські орнаменти – нас вони надихнули своєю яскравістю, насиченістю, деталями й контрастом.

Український бренд жіночого одягу byMe – для тебе, якщо цінуєш українське. Жіночий одяг купити в byMe означає щиро покохати українське. Приєднуйся, аби розділяти з нами місію закохувати в українські орнаменти.

 

Купити жіночий одяг, що має значення

 

Купити жіночий одяг з орнаментами можна в нашому шоурумі на Хрещатику, 46 – заходь, аби поміряти вподобані речі й забрати ті, що закохають. Або ж пропонуємо купити одяг на byme.ua – тут зібрали всі доступні моделі й розміри.